McHale

mchale1 mchale2

Persen en wikkelen, de Fusion van McHale doet het in één werkgang. Natuurlijk zijn er meer merken en machines die dat kunnen, maar de Fusion blinkt op meerdere manieren uit.

Op de eerste plaats de capaciteit. Door de unieke opbouw van de machine zijn pers-, overgave- en wikkeltijden minimaal. De Fusion perst en wikkelt met gemak tot zo´n 45 balen per uur. Met een extra voorraad van 8 rollen, heeft de Fusion een grote actieradius.

Daarnaast is de machine zeer kort en compact (LxBxH) 5,40m x 2,80m x 3,02m. Dit maakt de Fusion zeer wendbaar en daarmee ook zeer handzaam op kleine percelen. Door de grote banden, is de bodemdruk lager van een vergelijkbare machine met een tandem.

Dat de Fusion zo kort is, wordt mogelijk gemaakt door de unieke werking van de wikkelaar. In tegenstelling tot andere merken, wikkelt de Fusion de balen met behulp van twee rollen die in een verticale ring draaien. Hierdoor ontbreken de relatief tere wikkelarmen, zoals dit bij andere machines worden gebruikt. Daarnaast is door de opstelling, het wikkelmechanisme is veel beter beschermd tegen takken en degelijke.

De 2 meter brede pick-up van de pers neemt het gewas op en voert het naar de snijrotor met maximaal 23 messen. De perskamer heeft 17 rollen, die voor een zeer grote verdichting zorgen. Het unieke overgavemechanisme zorgt ervoor dat de baal precies op de wikkelrollen komt te liggen, ook als op een helling wordt gewerkt. Het wikkelen duurt altijd korter dan het persen, zodat er geen tijdverlies is. De baal wordt door een speciale tafel soepel en voorzichtig afgelegd.

Het persen en het wikkelen gaat volledig automatisch, de chauffeur kan zich richten op het rijden. Ook de smering van de kettingen gebeurt automatisch tijdens het werk.

McHale Fusion: Knap ingewikkeld!